· 

Tweeling Tip: Apart logeren

Vaak zijn we geneigd de tweeling tegelijk ergens te laten logeren. Het is ook wel heel lekker even alleen met je partner. En wat denk je van uitslapen in de ochtend, heeerlijk! Maar toch, laat hen ook eens apart van elkaar logeren.

Bij opa en oma, bij die lieve tante of bij vriendjes. Eentje lekker thuis bij papa en mama, de ander gezellig uit logeren. Op deze manier hebben ze allebei individuele tijd en worden ze extra verwend. Misschien kan het kindje dat thuis is lekker bij jullie in bed logeren. Met eentje past dat vaak prima. En de ander wordt volop verwend bij het logeeradres. ⠀

Jullie kinderen hoeven op deze manier even niet de aandacht te verdelen. Ze hoeven niet te "vechten" om de beste plek en kunnen iets vertellen zonder onderbroken te worden door tweelingbroer of -zus. Apart een activiteit zoals logeren doen, is super goed voor de ontwikkeling van de eigen ik. Zo zijn ze even niet het duo. Want hoe erg we ons best ook doen, onbewust blijven ze altijd een duo.⠀

En echt niet alleen de kids genieten van deze tijd. Ook de volwassenen vinden dit vaak super leuk en leren de kinderen los van elkaar nog beter kennen. Hoe fijn is het stiekem ook om er eventjes "maar" eentje te hebben 😁⠀

Nog meer tips over het stimuleren van de eigen ik van jullie tweelingkinderen leren jullie tijden de workshop Tweelingen veroveren de Wereld op. Aanmelden kan hier. Lijkt me super als jullie mee doen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0