08. oktober 2019
Regelmatig krijg ik vragen over kinderen die niet willen eten, en tweelingbroer/-zus die dan spontaan ook stopt met eten. Er is niks zo ongezellig als zeurende kinderen aan tafel: "Ik lust dit niet" "Mag ik al van tafel?" "Mag ik een toetje?" "Wat is dit" (lees: met een vies trekkend gezicht). Laat jullie kids eens meedenken over het eten.
02. september 2019
Nee, dit is niet een aflevering van de Teletubbies.. Deze blog bevat een belangrijke tip voor het versterken van het zelfvertrouwen van jullie tweeling, voor het creëren van succeservaringen.
19. juni 2019
De afgelopen weken staan bij mij in het teken van mijn eigen ontwikkeling. Weer even op zoek naar wat mijn eigen pad is. Vandaar dat ik de laatste tijd wat afwezig ben. Nu op vakantie kom ik volledig tot rust en ontdek ik nog meer mijn eigen pad. Zojuist kwam ik deze afbeelding weer tegen.. (toeval bestaat niet..)
11. juni 2019
Onlangs postte ik op social media over tekenen tijdens mijn coachsessies. Ik vind tekenen zo'n fijne manier om erachter te komen wat er bij kinderen in hun hoofd en lichaam speelt. Maar zeker ook om mijn woorden kracht bij te zetten. In een van mijn sessies deed ik deze leuke oefening.
04. mei 2019
Vandaag is het dodenherdenking. We herdenken alle mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. En we denken aan alle mensen die hun leven vandaag de dag geven door oorlog en geweld. Ik vind dodenherdenking een heel belangrijke dag en het doet mij beseffen dat onze vrijheid niet zo vanzelfsprekend is. Met tranen in mijn ogen kijk ik naar de beelden op tv, de veteranen die daar zijn (en die daar niet zijn natuurlijk ook). Indrukwekkend vind ik de beelden die tussendoor getoond worden,..
24. april 2019
Ken je dat gevoel? Dat je hart wat sneller gaat kloppen en dat je voelt dat dit is wat je wilt doen. Dat dit is waarom je het allemaal doet? Dat gevoel had ik een tijdje terug. Ik had een eenmalig gesprek met een meisje, 10 jaar oud.
10. april 2019
"Ik heb echt alles al geprobeerd!" Ik hoorde de frustratie in haar stem. Deze tweelingmama had elke avond strijd met haar 5-jarigen over het eten. Een strijd die vast herkenbaar is. Elke ouder heeft wel momenten dat het eten er bij de kids gewoon niet ingaat. (Yep, ook hier een bekend probleem). Behalve je kookkunsten opschorten, kan je nog meer proberen.
25. februari 2019
Het schijnt dat we gemiddeld 5 uur per week bezig zijn met strijden met onze kinderen. We willen dat ze iets doen, maar zij hebben daar helemaal geen zin in. Met deze 4 tips moet dat aantal uur omlaag kunnen!
15. februari 2019
Ik postte er eerder vandaag ook al over. De eerste zonnestralen en de natuur die weer tot bloei komt. Toch was dit voor mij eerst niet zo vanzelfsprekend. Ik deed wat ik "moest" doen, wat er van me verwacht werd, en dat was dat. Inmiddels ben ik uitgegroeid tot mooie beginnen plant, de eerste knoppen zijn al klaar om tot bloei te komen!
11. februari 2019
Hoe komt het toch dat er zo weinig bekend is over het krijgen en hebben van een tweeling? Een gesprek met een mede-tweelingmama opende mijn ogen nogmaals en inspireerde me tot het zetten van stappen!

Meer weergeven