· 

Tweeling Tip #4: Max. 3 keuze opties bieden

Kinderen in de peuterpuberteit willen maar 1 ding: het gevoel hebben dat ze iets zelf hebben gedaan of gekozen. "Zelluf doen!" horen jullie waarschijnlijk de hele dag door.⁠ En dat gaat met een flinke dosis strijd gepaard.

Om te voorkomen dat jullie tweeling iets kiest waar jullie niet op zitten te wachten, bied je ze keuze opties aan. "Wil je pap of brood eten?" "Wil je kaas of worst?" "Wil je een spelletje doen of tekenen?"⁠ Zo bieden jullie opties aan waar jullie je prettig bij voelen en hebben jullie peuters het idee dat ze hun eigen keuze mogen maken. Win-Win!

Houd de keuze opties wel beperkt tot maximaal drie, anders zijn jullie kinderen het overzicht kwijt en ontstaat er kortsluiting in de kleine koppies.. En je kan je vast wel voorstellen wat dan het resultaat is.

Belangrijk hierbij is dat je consequent blijft!⁠ Dus niet 2 opties bieden, jullie peuter oppert een derde optie en dan toegeven na flink wat gezeur. Blijf bij de twee opties die je zojuist hebt aangeboden. Hoe consequenter je hierin bent, hoe sneller ze zullen begrijpen dat er daarbuiten geen andere mogelijkheden zijn. 

 

Vinden jullie dit moeilijk of hebben jullie hier nog vragen over? Stuur me zeker een bericht. Dan denk ik met alle liefde met jullie mee. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 

"De afspraken met Paulien vonden ze heel leuk om naartoe te gaan. Het bewegen in de ruimte, het tekenen in combinatie met gesprekjes, pasten goed bij hen. Paulien was makkelijk in contact, zowel met ons als ouders als met onze zonen en ze voelden zich begrepen. Alleen dat al, was voor hen heel fijn. Wij als ouders merkten dat ze zich sterker zijn gaan voelen en daarmee beter eigen keuzes zijn gaan maken. Zelf zeggen ze dat Paulien hem goed heeft geholpen! - Odette, moeder van een eeneiige jongenstweeling (8 jaar)

 

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen