Wat andere tweelingouders zeggen:


Tegen tweelingouders die twijfelen zouden we zeggen: Doen! De eerste jaren als tweelingouders kunnen best pittig zijn, vooral als de tweeling hun eigen willetje en identiteit los van elkaar gaat ontdekken. Het helpt enorm om met behulp van jouw coaching even afstand te nemen en op zoek te gaan naar manieren om conflictsituaties op te lossen/te voorkomen, zodat de gezelligheid terugkomt in huis. Daar wordt iedereen weer mooier van!

We merkten als ouders dat we in de opvoeding van onze (destijds) 2-jarige zoontjes tegen gedrag aanliepen waarvoor we geen goede antwoorden konden vinden in de 'normale' opvoed-artikelen. Ook hadden we al een keer een gesprek gehad met een verpleegkundige van het consultatiebureau waarbij we vooral tips kregen over hoe we ze individueel konden benaderen. We merkten echter dat ze vooral heel druk/ondeugend waren als ze met zijn tweetjes waren en hun gedrag echt samen hing met de onderlinge tweeling-interactie. Online kwamen we de term tweeling-escalatie syndroom tegen en daar herkenden we wel wat van! Met nog wat verder zoeken vonden we de website van Paulien.

Vanwege de financiële investering hebben we even getwijfeld. Toch wilden we graag het traject aangaan omdat we hoopten dat we er als gezin meer harmonie door zouden krijgen en meer konden genieten. Dat bleek ook zo te zijn en dat was het dubbel en dwars waard! Heel fijn vonden we de concrete benadering van problemen, waarbij we stapsgewijs keken naar hoe ons gedrag invloed had op dat van de jongens en andersom. Daarbij had Paulien heel veel handige tips en invalshoeken om de situatie aan te passen en daarmee de frustratie uit de lucht te halen. Geen diep psychologisch graven in karakters/patronen, maar juist concrete handvaten die ons heel veel hebben gebracht. Daarbij hebben we ook samen geleerd om constructief in oplossingen te denken als we nu een situatie tegen komen die lastig is.  

De coaching van Paulien hielp ons om frustratie bij onszelf te voorkomen en minder vaak uit ons vel te springen, ook hielp het om rust en duidelijke kaders te scheppen voor onze tweeling, zodat zij meer ontspannen waren en leuker samen konden spelen, zonder daarbij altijd de aandacht van papa of mama nodig te hebben. Momenten zoals etenstijd, bedtijd of vertrek/aankomst van huis verliepen daardoor veel soepeler en vrolijker. 


Ik zou het zeker iedereen die twijfelt aanbevelen.

Op het moment dat de sfeer is huis niet meer was zoals we wilden met een kleuter en twee peuters dachten we het kan én moet anders. Na één keer google kwamen we bij Paulien uit. Na een fijne intake zijn we een traject gestart. Wij vonden het heel waardevol dat je een "spiegel" voorgehouden krijgt en dat je kijkt hoe je lastige momenten anders kan aanpakken zodat er minder strijd en meer rust in huis komt. Daarnaast was het voor mijzelf ook goed dat er iemand heel duidelijk maakte dat het juist goed is om tijd voor jezelf te pakken. Zonder je schuldig te voelen ;-). Dankzij Paulien hebben we meer rust in huis, weten we hoe we beter kunnen reageren op situaties en sta ik sterker in mijn schoenen. Ik zou het zeker iedereen die twijfelt aanbevelen.


Paulien kwam op ons pad, precies op het juiste momenten.

Een tweeling van twee en een kleuter van bijna vier maakten het voor ons pittig om de sfeer in huis gezellig te houden. Paulien kwam op ons pad, precies op het juiste momenten. We hebben deelgenomen aan de online cursus over de peuterpuberteit en veel nieuwe inzichten gekregen en de overstap van verzorgen naar begeleiden kunnen maken. Ook leren omdenken en sturen. Dit heeft er bij ons voor gezorgd dat de rust en positieve sfeer in huis terug is. Absoluut de moeite waard!


We hebben flink wat aanpassingen aangebracht en er keerde meteen een stuk rust terug in huis.

Hele waardevolle cursus! Tijdens de derde les gingen we echt even door een diep dal en door de coachsessie met jou zijn we aan het denken gezet. We hebben flink wat aanpassingen aangebracht en er keerde meteen een stuk rust terug in huis. Wat ik met name heel goed vind aan de online cursus over de peuterpuberteit is dat je zo actief bezig bent met opvoeden op een manier waarop je dat wil doen en waarop het goed is, omdat je door de opdrachten, filmpjes en coachsessies geactiveerd wordt om kritisch naar je manier van opvoeden en handelen te kijken. Dit heeft ons echt aan het denken gezet en ook het gesprek geopend waardoor we tot goede resultaten zijn gekomen. Dankjewel voor je begeleiding, Paulien!


Pre bij Paulien is dat ze zelf ook een tweeling heeft.

Gisterenavond een leuke, interessante en leerzame workshop gehad bij Paulien. Pre bij Paulien is dat ze zelf ook een tweeling heeft. Bij een tweeling opvoeden kom je toch andere uitdagingen tegen dan bij eenlingen. En dat is het fijn eens te sparren en ervaringen en tips van een coach en andere meerlingouders te krijgen. Aanrader!