Coaching 0 - 3 jaar


Zwanger van een tweeling!

Allereerst: gefeliciteerd!

 

Er staat jullie een bijzondere, mooie, spannende en ook wel heftige tijd te wachten. Als tweelingmoeder weet ik er alles van.

 • Hoe voeden we twee baby's?
 • Slapen ze samen op één kamer of ieder op een eigen kamer?
 • Hoe doe je dat nou als de baby's tegelijk (veel) huilen?
 • Houden we 1 ritme aan voor allebei de baby's?
 • Gaat het opvoeden van een tweeling anders dan bij één kind?

Toen onze tweelingdochters werden geboren, ontdekte ik dat er weinig tot geen coaching en begeleiding is specifiek voor (ouders van) tweelingen. De kraamhulp heeft meestal geen ervaring met tweelingen en het consultatiebureau geeft goede adviezen, maar deze passen weer net niet bij een tweeling.

 

Met mijn ervaring als tweelingmoeder, maar bovenal als De Tweelingcoach kan ik jullie helpen met praktische coaching en begeleiding, zodat jullie de bijzondere taak als ouders van een twee- of meerling ontspannen kunnen uitvoeren.

 

Het aantal afspraken hangt af van de vragen die jullie hebben en op welke manier ik jullie kan helpen. Neem vrijblijvend contact met me op voor een offerte.Peuterpuberteit in het kwadraat

Het echte opvoeden is nu begonnen. Maar twee kinderen die om alles krijsen, gillen, huilen en schreeuwen maakt het niet echt makkelijker. Driftbuien volgen elkaar op en de frustratie bij jullie groeit. "Hoe gaan we dit ooit overleven?"

 • Driftbuien;
 • Speelgoed afpakken;
 • Elkaar bijten;
 • Tweeling-Escalatie-Syndroom;
 • Grote ontwikkelingen.

De peuterpuberteit heeft ook zeker een nuttige kant. Voor tweelingen zelfs een hele nuttige, namelijk het ontdekken van hun eigen zelfbeeld. Als ouders heel belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan, zodat jullie kinderen opgroeien met zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

 

Er zijn twee opties:

 1. Ik coach jullie in een traject op maat. De volledige coaching is dan gericht op jullie gezin.
 2. Jullie volgen de online cursus How to survive.. Jullie tweeling in de peuterpuberteit. Drie pakketten, kiest het pakket dat het beste bij jullie past.

In plaats van dat jullie constant als scheidsrechter tussen beide kinderen moeten komen, zorgen we voor rust, harmonie en relaxed ouderschap.Schoolkeuze.. Samen of apart in de klas?

Jullie tweeling is bijna 4 en het is tijd om op zoek te gaan naar een basisschool! Jullie gaan een nieuwe, spannende periode in. Maar dan komt het ... Gaat jullie tweeling samen in 1 klas, of kiezen jullie voor aparte klassen?

 

Deze struggle komen alle tweelingouders tegen op het moment dat het voor hun tweeling tijd is om naar school te gaan.

 • Waar doen we goed aan?
 • Kunnen ze wel zonder elkaar?
 • Zijn ze niet beter af samen in 1 klas?
 • Ontwikkelen ze zich beter in aparte klassen of juist bij elkaar?
 • Maken ze wel eigen vriendjes als ze samen in de klas zitten?
 • Ontwikkelen ze hun eigen identiteit beter in verschillende klassen?

Waarschijnlijk hebben jullie er, als ouders, al een bepaald gevoel bij, maar zijn er allerlei invloeden die jullie doet twijfelen. Zo hebben veel scholen nog een vast tweelingbeleid waarbij de kinderen worden gesplitst. Ik help jullie bij deze moeilijke keuze en zorg ervoor dat jullie met een gerust gevoel kunnen starten aan de basisschooltijd.Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij