Coaching 0 - 3 jaar


Twee (huil)baby's / Peuterpuberteit / Tweeling-escalatie-syndroom / Troosten / Bijten / Grote ontwikkelingen / Schoolkeuze / Scheidsrechter spelen


Twee baby's

Daar zijn ze dan eindelijk.. Jullie tweeling is geboren.

Er staat jullie een bijzondere, mooie, spannende en ook wel heftige tijd te wachten. Als tweelingmoeder weet ik er alles van.

  • Hoe voeden we twee baby's?
  • Slapen ze samen op één kamer of ieder op een eigen kamer?
  • Hoe doe je dat nou als de baby's tegelijk (veel) huilen?
  • Gaat het opvoeden van een tweeling anders dan bij één kind?

 Toen onze tweelingdochters werden geboren, ontdekte ik dat er weinig tot geen coaching en begeleiding is specifiek voor (ouders van) tweelingen. De kraamhulp heeft meestal geen ervaring met tweelingen en het consultatiebureau geeft goede adviezen, maar deze passen weer net niet bij een tweeling.

 

Met mijn ervaring als tweelingmoeder, maar bovenal als De Tweelingcoach kan ik jullie helpen met praktische coaching

en begeleiding, zodat jullie de bijzondere taak als ouders van een twee- of meerling ontspannen kunnen uitvoeren.

 

In dit geval is elk traject uniek. Neem vrijblijvend contact met me op voor een traject op maat.Peuterpuberteit in het kwadraat

Voor sommige tweelingouders is de peuterpuberteit echt de hel op aarde. Twee kinderen die om alles krijsen, gillen, huilen en schreeuwen. Driftbuien volgen elkaar op en de frustratie bij jullie groeit. "Hoe gaan we dit ooit overleven?"

  • Driftbuien;
  • Speelgoed afpakken;
  • Elkaar bijten;
  • Tweeling-Escalatie-Syndroom;
  • Grote ontwikkelingen.

De peuterpuberteit heeft ook zeker een nuttige kant. Voor tweelingen zelfs een hele nuttige, namelijk het ontdekken van hun eigen zelfbeeld. Als ouders heel belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan, zodat jullie kinderen opgroeien met zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

 

Ik begeleid jullie tijdens het traject door deze lastige fase met praktische coaching, waarbij we rekening houden met de tweelingidentiteit. In plaats van dat jullie constant als scheidsrechter tussen beide kinderen moeten komen, zorgen we voor rust, harmonie en relaxed ouderschap.Schoolkeuze.. Samen of apart in de klas?

Yeeej! Jullie tweeling is bijna 4 en het is tijd om op zoek te gaan naar een basisschool! Jullie gaan een nieuwe, spannende periode in. Maar dan komt het ... Gaat jullie tweeling samen in 1 klas, of kiezen jullie voor aparte klassen?

 

Deze "struggle" kennen we allemaal wel als tweelingouders. Waar doen we goed aan? Kunnen ze wel zonder elkaar? Zijn ze niet beter af samen in 1 klas? Ontwikkelen ze zich beter in aparte klassen of juist bij elkaar? Waarschijnlijk hebben jullie er, als ouders, al een bepaald gevoel bij, maar zijn er allerlei invloeden die jullie doet twijfelen.