Het traject 0 - 3 jaar


Observeren / Reageren / Aanpassen / Reflecteren / Rekening houdend met tweelingidentiteit


Wanneer jullie tweeling tussen de 0 en 3 jaar oud is, zullen de sessies voornamelijk plaatsvinden met (één van) de ouders. De kinderen zijn nog te jong om mee te werken. Daarom werk ik in deze gevallen met de ouders en geef ik jullie tips, advies en inzichten over de opvoeding en de aanpak met een tweeling in huis. Doordat jullie wat dingen wijzigen in jullie aanpak, zullen jullie gaan zien dat de kinderen ook veranderen. Er komt rust en harmonie in huis. 

 

Een traject bestaat uit: 

  • Intake (60 minuten);
  • 4 sessies (45-60 minuten);
  • Mailcontact na elke sessie met kort verslag;
  • Evaluatie (60 minuten).

Op de afbeeldingen hiernaast zien jullie welk thema centraal staat tijdens de sessies. Deze 4 sessies staan in deze volgorde, zodat de acties tijdens de sessies steeds aangepast en verbeterd kunnen worden. Zo komen we elke sessie dichter bij het gewenste resultaat. 

 

Het is mogelijk dat er tussen de sessie 'Reageren' en 'Aanpassen' nog één of meerdere losse sessies worden gepland met (één van) de ouders. Wanneer er iets bij vader en/of moeder speelt, kan het zijn dat het noodzakelijk is om dit te bespreken en, waar mogelijk, op te lossen. Dit om een zo goed mogelijk resultaat te verwezenlijken. 

 

Tijdens de evaluatie bekijken we of jullie tevreden zijn met het resultaat. Zo ja, dan beëindigen we het traject. Blijkt het resultaat nog niet zoals gehoopt was, dan kunnen we er samen voor kiezen om nog één of meerdere sessies extra te plannen. Dit gaat altijd in overleg.