Coaching 4 - 12 jaar


Tweeling-zijn is over het algemeen onwijs leuk. Je hebt altijd een maatje, iemand die je begrijpt, die aan een half woord al genoeg heeft. Toch ervaren veel tweelingen ook moeilijkheden. Wie ben ik? Wat maakt mij uniek? Het ontdekken van jouw eigen identiteit is een stuk moeilijker als tweeling, omdat je een broer of zus hebt die precies in dezelfde fase zit en die ook een mening heeft over hetgeen dat jij doet of kiest. Daarbij komt dat de omgeving en school de tweelingkinderen vaak onderling vergelijken en daardoor bepaalde eisen en verwachtingen hebben. Bijvoorbeeld wanneer één sneller leert dan de ander. Jullie hebben als tweelingouders de taak gekregen om jullie tweeling op te voeden als twee individuen, waarbij jullie wel rekening houden met de bijzondere tweelingband die zij hebben. En dat is nogal een uitdaging!

Samen zorgen we voor de beste toekomst voor jullie tweeling

Zodat ze:

Stevig in hun schoenen komen te staan!

 

Eigen keuzes durven te gaan maken, ondanks dat tweelingbroer/-zus of de omgeving daar anders over denkt!

  

Opgroeien tot de personen die ze zelf zijn!Ervaren jullie dit?

 • Jullie twijfelen regelmatig waar jullie goed aan doen?

 • Hoe meer jullie alles eerlijk proberen te verdelen, hoe meer strijd er is;

 • Jullie omgeving vergelijkt de kinderen veel, waardoor de kinderen onzeker (kunnen) worden;

 • Jullie willen de best mogelijke toekomst voor jullie tweelingkinderen, ieder voor zich, maar hoe stimuleer je dat bij een tweeling?

Jullie tweelingkinderen:

 • Kopiëren elkaars gedrag regelmatig tot veel (Wat doet de ander?) ;
 • Vergelijken zichzelf vaak met de ander;
 • Vinden het moeilijk om zelf iets te bedenken. Om even alleen te spelen. Om te weten wat ze zelf leuk of niet leuk vinden;
 • Laten veel concurrentiestrijd zien (Ik ben als eerste!) ;

 • Zijn jaloers op elkaar (Waarom .. wel, en ik niet?) ;
 • Zijn onzeker zonder elkaar, of juist onzeker wanneer ze bij elkaar zijn;

 • Vinden het moeilijk om eigen keuzes te maken.


Kijk zeker even dit filmpje!Wat is er aan de hand?

Wanneer tweelingen bijvoorbeeld bovenstaand gedrag laten zien, dan is het 9 van de 10 keer dat ze hun 'eigen ik' nog niet voldoende hebben gevonden en teveel zijn blijven hangen in het 'wij'. Vanaf een jaar of 7 kunnen er problemen gaan ontstaan, wanneer hier onvoldoende aandacht aan wordt geschonken. Door als tweelingouders vroegtijdig een traject bij De Tweelingcoach aan te gaan, kunnen we voorkomen dat er (grotere) problemen gaan ontstaan. Ik help jullie bij het stimuleren van het ik-gevoel bij jullie tweeling. 

 

Kijken we nog wat verder de toekomst in (hallo glazen bol), dan komen er steeds meer keuzes die ze zelf moeten gaan maken. Wat wil ik studeren? Wat voor werk wil ik doen? Waar wil ik wonen? Durven ze hun eigen keuzes te maken, ondanks dat tweelingbroer/-zus iets anders zou kiezen? Ook het krijgen van een intieme relatie met iemand anders kan lastig worden, wanneer je veel aan je tweelingbroer/-zus hangt. Jullie willen natuurlijk dat jullie kinderen goed terecht komen, opgroeien tot gelukkige mensen die weten wie ze zijn. Ik help jullie tijdens alle facetten van het opvoeden van een tweeling.

 

Voor rust, harmonie, positieve energie en vooral meer plezier in huis.


Aan het einde van een traject:

 • Weten jullie wat te doen;

 • Staan jullie steviger in jullie schoenen als tweelingouders. Jullie weten wat jullie tweeling nodig heeft;

 • Kunnen jullie (nog) positiever opvoeden;

 • Kan jullie tweeling (nog) beter hun eigen-ik ontwikkelen;

 • Weten jullie hoe jullie de tweelingkinderen de best mogelijke toekomst kunnen geven!


"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - moeder J/M tweeling


Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij