De onwetendheid

Vanmiddag een super leuk, inspirerend telefoongesprek gehad met een mede-tweelingmama! In november stuurde ik een enquête uit over het hebben van een tweeling. Hierin vroeg ik naar de ervaringen, maar ook naar de uitdagingen van jezelf als tweelingouder, maar ook naar de uitdagingen die je ziet bij je tweelingkinderen. De resultaten waren allemaal heel verschillend, en super leuk om te lezen! Ben ook mega blij dat ik een aantal mensen mocht benaderen voor een verdieping in deze enquête. 

 

Deze tweelingmama, die ik vanmiddag sprak, vertelde me heel veel leuke ervaringen, maar ook wat minderen (want helaas zijn die er ook). Vooral de onwetendheid rondom tweelingen, vanuit professionals zoals verloskundigen, ziekenhuizen, etc. Alles is gericht op eenlingen. Tijdens de rondleiding in het ziekenhuis, voorafgaand aan haar bevalling, was er welgeteld 1 (ja echt 1! ) informatiepunt voor meerlingen, en dat was van de NVOM (nationale vereniging voor ouders van meerlingen). Verder was er niks! In de presentatie die zij kregen werd alleen verteld over geboortes van eenlingen. Hoe daarop wordt ingespeeld. Oftewel, ze werd er niet heel veel wijzer van.. 

 

En daar ga ik verandering in brengen! 

 

Ik wil meer bekendheid voor tweelingen, van het begin tot het eind. Zwangerschap, geboorte, opvoeding. Omdat ik niet alles tegelijk kan aanpakken (he, wat jammer nou!), beginnen we aan het eind: de opvoeding! Als kindercoach heb ik me compleet verdiept in de uitdagingen die kunnen ontstaan bij het hebben van een meerling in het gezin. Voor de meerling zelf, de ouders en/of de broers of zussen van tweelingen. 

 

Vanavond heb ik weer zo'n leuk gesprek op de planning staan en ik kan niet wachten om deze tweelingpapa (!) te spreken over zijn ervaringen met hun zesjarige tweeling. Iets ouder dan L&C, en daarom ook voor mij als moeder super interessant!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij