Het traject 4 - 10 jaar

Uniek / Open blik / Creatief / Oplossingsgericht / Eigen identiteit ontwikkelen / Samenwerken / Informeel / Alle kanten bekeken


De trajecten bij De Tweelingcoach zijn net even iets anders dan je wellicht van andere kindercoaches kent. 

 

Ik ben ervan overtuigd dat een hulpvraag nooit alleen van één kind is, zeker niet wanneer het om tweelingen gaat. Ik vind het daarom belangrijk om ook sessies in te plannen met tweelingbroer/-zus of met het hele gezin. 

 

Een traject start altijd met een intake-gesprek (60 min.) We beginnen samen, maar ik ga ook met ieder apart kort in gesprek. Op deze manier kan ik de hulpvraag vanuit alle posities bekijken. Vervolgens formuleren we samen uitgebreid de hulpvraag. Als we besluiten samen door te gaan, plannen we meteen 4 sessies en de evaluatie in, zoals hiernaast staat afgebeeld.

 

De sessies (45 min.) bestaan uit het voeren van gesprekken, het doen van spelletjes, rollenspellen en praktische oefeningen. Het kan ook zijn dat we creatief aan de slag gaan. 

 

Na elke sessie stuur ik jullie een e-mail. Hierin staat wat we tijdens de sessie hebben gedaan, wat de voortgang is, of er thuisoefeningen zijn en indien van toepassing tips en tricks. Zo kunnen jullie thuis ook aan de slag!

 

Tijdens de evaluatie (60 min.) beantwoorden we de volgende vragen: Hoe gaat het nu? Waar stonden jullie? Waar staan jullie nu? We bespreken de voortgang en bekijken of het nodig is om door te gaan.

Klaar? Dan ronden we het traject af.


 

Blijkt tijdens de evaluatie dat we nog niet helemaal klaar zijn, dan plannen we nog 3 extra sessies. In overleg is dit 1 op 1 / 1 op 2 / gezinssessie. Jullie betalen in dit geval alleen de sessies die nodig blijken.


Werkmap

Jullie kind verzamelt van alles tijdens een traject bij mij. Dit bundel ik samen in één werkmap. De werkmap bevat:

  • Intakeformulier;
  • Oefeningen uit sessies;
  • Dingen die tijdens de sessies zijn gemaakt/getekend/geschilderd/etc.;
  • Thuisoefeningen;
  • Evaluatieformulieren;
  • Tips en adviezen voor de ouders.

Zo wordt de werkmap iets waar jullie kind regelmatig in terug kan kijken, kan oefenen met wat hij/zij heeft geleerd, kan zien welke succeservaringen het allemaal heeft gehad, hoe hij/zij is gegroeid. 

 

Maar de werkmap is zeker ook bedoeld als handboek voor de ouders. Zien jullie oud gedrag terugkomen? Dan kunnen jullie direct zelf handelen.


Hoeveel

Dit complete pakket van intake-gesprek, 4 sessies, evaluatie, mailcontact en de complete werkmap bied ik aan voor slechts €450,-. Betalen per maand is mogelijk.

 

In ongeveer 2-3 maanden gaan jullie een transformatie zien. Er komt meer rust in huis, meer harmonie. Minder ruzie, minder vergelijken en jullie tweelingkinderen durven hun eigen pad te bewandelen. Ze hebben ontdekt dat tweeling-zijn een Superpower is!


Tweeling-zijn is een Superpower!