· 

Kinderen te jong om te koken?

Hoezo?


Regelmatig krijg ik vragen over kinderen die niet willen eten, en tweelingbroer/-zus die dan spontaan ook stopt met eten. Er is niks zo ongezellig als zeurende kinderen aan tafel: "Ik lust dit niet" "Mag ik al van tafel?" "Mag ik een toetje?" "Wat is dit" (lees: met een vies trekkend gezicht).

 

Laat jullie kids eens meedenken over het eten. Mee boodschappen doen, groentes uitzoeken, recepten bekijken. Wat hebben we allemaal nodig? Waar ligt dat in de winkel? Hoe ziet dat eruit?  Kijk eens samen goed rond op de groenteafdeling. Wat lijkt hen lekker? Wat hebben jullie nog nooit gegeten? Zoek zo samen een paar groentes uit om mee te koken. En neem vooral de groente mee die ze mega lekker vinden en probeer variaties uit. 

 

En wat de meeste kinderen ook super leuk vinden, is om te helpen in de keuken. Jonge kinderen kunnen groentes wassen en zachte groentes, zoals champignons, snijden met een kindermesje. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze kunnen. En vergeet vooral niet voor te proeven (lees: al wat groentes binnen krijgen ;-) ). Samen recepten uitzoeken is ook super leuk. Pinterest staat vol met recepten speciaal voor kinderen. Laat jullie tweeling hierin samenwerken. Als de een nou snijdt, dan kan de ander wassen. Zoiets. 

 

Om de tweelingen van De Tweelingclub alvast kennis te laten maken met kokkerelen, gaan we morgen koken en bakken. Ik ga ze laten zien dat het super leuk om zelf te koken en dat je mega lekkere dingen op tafel kan toveren. Komen jullie ook? Er is nog plek voor 1 tweeling! Aanmelden kan hier.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0