Over Paulien


Open blik / Betrouwbaar / Intuïtief / Zorgzaam / Groot inlevingsvermogen / Liefdevol / Oprecht / Kletskous / Creatief / Idealistisch / Gevoelig / Beetje chaotisch / Beelddenker


Ik ben dus Paulien, 29 jaar en jarig op de zevende dag van de zevende maand. Niet gek dus dat als kind mijn lievelingsgetal 7 was (en stiekem is dit nog steeds zo). Ik ben een echte kletskous, zo erg dat ik toen ik 6 jaar oud was al geopereerd moest worden aan  poliepen op mijn stembanden. Lang voordat de eerste BN'ers het als publiciteitsstunt gebruikten. 

 

Tijdens mijn afgelopen jaren als tweelingmoeder heb ik regelmatig getwijfeld aan mijn en onze ouderschap. Waar doen we goed aan? Alles samen, alles apart of juiste een gulle middenweg? Doen we het wel goed? Het tweelingouderschap zorgde regelmatig voor onzekerheid. Het zorgt ervoor dat je als ouders meer, maar ook andere keuzes moet maken. Het tweelingouderschap zorgt voor een extra dimensie in het opvoeden. Ik weet er alles van!

 

Als tweelingmoeder ontdekte ik dat:

  • Het tweelingouderschap niet te vergelijken is met de ouderschap van één of meerdere eenlingen. Het is appels met peren vergelijken;
  • Er weinig deskundige coaching is voor tweelingouders en tweelingkinderen. En daar moest verandering in komen!

Daarom verdiep ik me met heel veel enthousiasme in de uitdagingen van tweelingouders, maar ook van de tweelingen zelf en de broers/zussen die er wellicht zijn. Een tweelinggezin vraagt net even een andere aanpak. Gerichte coaching, begeleiding en hulp bij het opvoeden en opgroeien van tweelingen en meerlingen. Ik zorg ervoor dat jullie zelfverzekerd als tweelingouders door het leven gaan. Dat jullie weten wat het beste is voor jullie kinderen. Zowel als individuen, als samen als tweeling. Voor de beste toekomst voor jullie tweelingkinderen.

 

Naast mijn missie om zoveel mogelijk tweelingouders te helpen bij het opvoeden van hun tweeling tot eigen, unieke personen die weten wie ze zijn, wat ze graag doen en wat hun talenten zijn, heb ik nog een extreme "Miss Universe" missie en dat is Wereldvrede. Ik geloof oprecht dat we met zijn allen de wereld wat mooier kunnen maken wanneer we ieder ons eigen pad bewandelen. Want wanneer we doen waar we blij van worden, verspreiden we die blijheid om ons heen en inspireren we anderen. Wij leggen als tweelingouders de basis voor het leven van onze kinderen. Door onze opvoeding, begeleiding & ondersteuning kunnen wij onze tweelingkinderen helpen ontdekken wat hun eigen pad is. Zo stimuleren wij hen om te kunnen zijn wie ze vanuit hun eigen kern zijn. En dat klinkt misschien een beetje gek, maar onze kinderen weten diep van binnen al wie zij zijn. Het is aan ons om hen te helpen dat te ontwikkelen en niet uit het oog te verliezen. Ik help jullie daar met heel veel liefde & plezier bij.


We kunnen heel veel samen.. én alleen!


Bovenstaande quote zegt veel over mijn manier van coachen. Zo zal ik tijdens het intakegesprek - wanneer het wat qua leeftijd mogelijk is - in gesprek gaan met iedereen apart. Zowel papa, mama, als de kinderen. Ik vind het belangrijk dat we alle kanten van de hulpvraag bekijken zonder dat ze elkaar beïnvloeden. De kinderen hebben vaak zelf een mooie, duidelijke kijk op de dingen die spelen.

 

Het mooiste uit mijn vak vind ik het om te zien dat er weer rust & positiviteit in huis komt. Dat jullie als tweelingouders beter weten wat te doen en sterker in jullie schoenen staan. Dat het tweelingouderschap niet meer zorgt voor onzekerheid en onrust, maar juist krachtig maakt. Hierdoor kunnen de tweelingkinderen (en natuurlijk de andere kinderen in huis)  nog fijner en gelukkiger opgroeien. Dan kunnen jullie hen als ouders echt stimuleren om eigen keuzes te maken, om echt hun eigen pad te volgen. Om dat te zien.. Dat is echt magisch. Dan maakt mijn hart een sprongetje. Tweelingmama worden is het mooiste wat me ooit is overkomen!