Over Paulien


Open blik / Betrouwbaar / Intuïtief / Zorgzaam / Groot inlevingsvermogen / Liefdevol / Oprecht / Kletskous / Creatief / Idealistisch / Gevoelig / Beetje chaotisch / Beelddenker


Ik ben dus Paulien, 28 jaar en jarig op de zevende dag van de zevende maand. Niet gek dus dat als kind mijn lievelingsgetal 7 was (en stiekem is dit nog steeds zo). Ik ben een echte kletskous, zo erg dat ik toen ik 6 jaar oud was al geopereerd moest worden aan  poliepen op mijn stembanden. Lang voordat de eerste BN'ers het als publiciteitsstunt gebruikten. 

 

Tijdens mijn afgelopen jaren als tweelingmoeder heb ik regelmatig getwijfeld aan mijn en onze ouderschap. Waar doen we goed aan? Alles samen, alles apart of juiste een gulle middenweg? Doen we het wel goed? Het tweelingouderschap zorgde regelmatig voor onzekerheid. Het zorgt ervoor dat je als ouders meer, maar ook andere keuzes moet maken. Het tweelingouderschap zorgt voor een extra dimensie in het opvoeden. Ik weet er alles van!

 

 

Als tweelingmoeder ontdekte ik dat:

  • Het tweelingouderschap niet te vergelijken is met de ouderschap van één of meerdere eenlingen. Het is appels met peren vergelijken;
  • Er weinig deskundige coaching is voor tweelingouders en tweelingkinderen. En daar moest verandering in komen!

Daarom verdiep ik me met heel veel enthousiasme in de uitdagingen van tweelingouders, maar ook van de tweelingen zelf en de broers/zussen die er wellicht zijn. Een tweelinggezin vraagt net even een andere aanpak. Gerichte coaching, begeleiding en hulp bij het opvoeden en opgroeien van tweelingen en meerlingen. Ik zorg ervoor dat jullie zelfverzekerd als tweelingouders door het leven gaan. Dat jullie weten wat het beste is voor jullie kinderen. Zowel als individuen, als samen als tweeling. Voor de beste toekomst voor jullie tweelingkinderen.

 


We kunnen heel veel samen.. én alleen!


Bovenstaande quote zegt veel over mijn manier van coachen. Ik wil naar jullie allemaal samen, als naar jullie tweelingkind(eren) alleen kijken. Zo zal ik tijdens het intakegesprek - wanneer het wat betreft leeftijd mogelijk is - in gesprek gaan met iedereen apart. Zowel papa, mama, als de kinderen. Ik vind het belangrijk dat we alle kanten van de hulpvraag bekijken zonder dat ze elkaar beïnvloeden. De kinderen hebben vaak zelf een mooie, duidelijke kijk op de dingen die spelen.

 

Het mooiste uit mijn vak vind ik het om te zien dat er weer rust en positiviteit in huis komt. Dat jullie als tweelingouders beter weten wat te doen en sterker in jullie schoenen staan. Dat het tweelingouderschap niet meer zorgt voor onzekerheid en onrust, maar juist krachtig maakt. Hierdoor kunnen de tweelingkinderen (en natuurlijk de andere kinderen in huis)  nog fijner en gelukkiger opgroeien. Dan kunnen jullie hen als ouders echt stimuleren om eigen keuzes te maken, om echt hun eigen pad te volgen. Om dat te zien.. Dat is echt magisch. Dan maakt mijn hart een sprongetje. Tweelingmama worden is het mooiste wat me ooit is overkomen!

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 

"De afspraken met Paulien vonden ze heel leuk om naartoe te gaan. Het bewegen in de ruimte, het tekenen in combinatie met gesprekjes, pasten goed bij hen. Paulien was makkelijk in contact, zowel met ons als ouders als met onze zonen en ze voelden zich begrepen. Alleen dat al, was voor hen heel fijn. Wij als ouders merkten dat ze zich sterker zijn gaan voelen en daarmee beter eigen keuzes zijn gaan maken. Zelf zeggen ze dat Paulien hem goed heeft geholpen! - Odette, moeder van een eeneiige jongenstweeling (8 jaar)

 

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen