Over Paulien


Ik ben een echte moeder.. In hart en nieren.. Altijd al geweest. Het was dan ook geen verrassing dat ik 22 lentes jong al zwanger was. Altijd geroepen dat het krijgen van een tweeling me onwijs leuk leek. Toen er bij de eerste echo twee kloppende hartjes waren, kon ik - na de eerste schrik - mijn geluk niet op.

Tijdens de eerste jaren als tweelingmama heb ik regelmatig getwijfeld aan mijn en onze tweelingouderschap. Doen we het wel goed? Behandelen we hen helemaal gelijk of schaden we dan hun eigenheid? Doen we juist alles samen en hetzelfde of moeten we ze ook splitsen? Slapen en eten op eigen behoeften of juist alles in één strak regime? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het tweelingouderschap zorgde regelmatig voor onzekerheid en het zorgt er als tweelingouders voor dat je meer en andere uitdagingen hebt. Een tweeling in huis zorgt echt voor een extra dimensie die alleen tweelingouders begrijpen (sorry eenlingouders, twee kinderen kort achter elkaar is ook echt anders). Waarom was hier geen specialistische hulp voor?

 

Mijn lactatiekundige had weinig tot geen ervaring met tweelingen en borstvoeding en ook de kraamhulp had pas 1 keer eerder een tweeling gehad. Moest ik het hier mee doen? Lang leve de Facebookgroepen vol tweelingmama’s! Hier haalde ik mijn tips vandaan, maar toch miste ik de persoonlijke begeleiding.

 

Ik voelde aan alles dat dit is wat ik wil doen. Andere tweelingouders geven wat ik zo heb gemist. Ik heb me daarom met heel veel enthousiasme verdiept in de uitdagingen van tweelingen, tweelingouders en het gezin. En wat heb ik hier de afgelopen jaren al veel over geleerd. Dit heeft erin geresulteerd dat ik nu weet hoe ik mijn tweelingmeiden kan ondersteunen bij het opgroeien tot eigen, unieke personen. Want dat is mijn persoonlijke missie vanaf het moment dat ik hoorde dat ik zwanger was van twee meisjes. Hen laten opgroeien tot de personen die zij ieder vanuit de kern zijn. Hen zien als eigen, unieke personen, maar die bijzondere tweelingband niet negeren. Aandacht hebben voor de onderlinge verschillen, maar geen onderscheid maken tussen hen. En dat is direct ook het meest lastige aan het tweelingouderschap.

 

Mede dankzij de kennis en ervaring als tweelingcoach durven onze meiden hun eigen keuzes te maken, durven zij hun eigen grenzen aan te geven en hun eigen behoeftes uit te spreken. Natuurlijk gaat dat hier geregeld ook samen met ruzie, strijd, dat de ander absoluut niet mee mag doen en dat een slaapkamer verboden terrein is voor zus. Maar over het algemeen is die strijd van korte duur en hoor ik uit mijn omgeving dat het bij ons allemaal echt wel meevalt. Onze meiden voelen en ervaren echt dat ze een eigen individu zijn. Ja ze zijn een tweeling en horen bij elkaar, maar ze zijn tot in hun diepste vezels uniek.


Tweelingmama worden is het mooiste wat me ooit is overkomen!


Wat je verder over mij moet weten?

 

  • Ik ben een echte kletskont. Zo erg dat ik toen ik 6 jaar oud was al geopereerd moest worden aan poliepen op mijn stembanden. Lang voordat de eerste BN'ers het als publiciteitsstunt gebruikten.
  • Mijn enthousiasme zorgt ervoor dat ik soms iets te blij uit de bocht schiet. Mensen willen daar nog weleens van schrikken. Dat ik daarbij ook nog best onhandig ben, is geen beste combi. Ooit smeet ik een bakje ijs naar het hoofd van mijn lief, terwijl ik het eigenlijk rustig aan hem wilde geven. Nu we het toch over mijn lief hebben;
  • Ik ben een onwijze romanticus. Ik geloof ik tekens van het universum, soulmates en liefde op het eerste gezicht. Ik geloof ook dat iedereen iets goeds in zich heeft. Zelfs de slechtste crimineel zal vast ergens een zacht plekje in zijn hart hebben. Ik zal als coach doorgaan tot ik die plek heb gevonden en het beste in iemand naar boven heb gehaald.
  • Ik vertrouw op mijn gevoel, durf die te volgen, maar geef er wel een praktische draai aan. Ik maak altijd een vertaalslag naar: “en hoe ga ik dat nu doen?”

Denk jij nu: "Hé, dat klinkt zo gek nog niet?" Voel je welkom en neem contact met me op. Dan bellen we even en kletsen we over jouw tweelinggezin. Helemaal gratis en vrijblijvend natuurlijk. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!