Online cursus: Ontspannen en positief de peuterpuberteit door

Meer rust en plezier bij de opvoeding van jouw tweeling

Twee peuters in huis.. Het is niet niks. Jullie tweeling verandert van lieve baby'tjes naar echte mensjes met een eigen wil en mening. Die transformatie gaat hand in hand met typisch peutergedrag: Alles zelf willen doen, niet tot rede vatbaar zijn, om alles strijd voeren, driftbuien en niet luisteren. Maar weet, de peuterpuberteit is super belangrijk, zeker voor tweelingen.

Leer gebruik maken van dat peutergedrag

Meer rust en structuur

Minder strijd en frustratie, meer plezier en positiviteit!Typisch peutergedrag en dat keer twee!

Met twee peuters in huis kunnen de dagen nogal uitdagend zijn. En dat is op sommige dagen zacht uitgedrukt. Weet dat jij niet de enige tweelingouder bent die de minuten aftelt tot het middagslaapje of het moment dat ze 's avonds op bed liggen. Dacht je dat twee baby's een uitdaging was, dan staat je nog wat de wachten met twee peuters.

 • Ik ben twee en ik zeg nee, keer twee
 • Tweeling-escalatie-syndroom
 • Jullie peuters willen alles "zelluf doen"
 • Driftbuien, huilaanvallen en paniek om de kleinste dingen 
 • Elkaar vooral in de weg zitten
 • Elkaar fysiek pijn doen: bijten, slaan en trekken

Toch hoeft het opvoeden van twee peuters niet zo pittig en uitputtend te zijn. De peuterfase is namelijk ook een hele leuke, grappige fase waarin jouw kindjes steeds meer echte mensjes worden. Ze gaan meer kletsen, op ontdekking en leren in een rap tempo. Hoe zou het voor je zijn als de dagen niet meer slopend zijn, maar je er echt van kan genieten? Hoe zou het zijn als je niet meer de minuten telt tot bedtijd, maar het juist jammer vindt als ze naar bed moeten?

 

Deze online cursus over de peuterpuberteit is speciaal ontwikkeld voor tweelingouders. Met gerichte adviezen, tips en inzichten die werken met een tweeling in huis. Niet alleen om door die pittige peuterfase te komen, maar ook om een fijne, ontspannen basis te leggen voor het opvoeden en opgroeien van jouw tweeling tot eigen, unieke personen.

 

Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het is om contact te hebben met andere tweelingouders die in dezelfde fase zitten. Daarom zit bij de online cursus een WhatsApp groep. Een soort "lotgenoten clubje". In deze WhatsApp groep kan jij ervaringen uitwisselen, tips delen, vragen stellen en successen vieren met tweelingouders die de cursus ook volgen. Daarnaast ontvang je extra coaching van mij via spraakberichtjes en korte video's.

 

In 5 lessen leer ik jou:

Waarom de peuterfase zo belangrijk is, zeker voor tweelingen

Hoe je door duidelijkheid te creëren strijd met jouw peuters kan voorkomen

Hoe je een basis van rust, plezier en ontspanning opbouwt, waarbij jouw tweeling echt kan opgroeien tot eigen, unieke personen. Niet samen één, maar ieder één. 

Tijdens de peuterfase ontdekken kinderen de basis van hun eigen ik. Extra belangrijk voor tweelingen dus!


Ervaringen van tweelingouders die jou voorgingen:

"Hele waardevolle cursus! Tijdens de derde les gingen we echt even door een diep dal en door de coachsessie met jou zijn we aan het denken gezet. We hebben flink wat aanpassingen aangebracht en er keerde meteen een stuk rust terug in huis. Wat ik met name heel goed vind aan de cursus is dat je zo actief bezig bent met opvoeden op een manier waarop je dat wil doen en waarop het goed is, omdat je door de opdrachten, filmpjes en coachsessies geactiveerd wordt om kritisch naar je manier van opvoeden en handelen te kijken. Dit heeft ons echt aan het denken gezet en ook het gesprek geopend waardoor we tot goede resultaten zijn gekomen. Dankjewel voor je begeleiding, Paulien!"

"Een tweeling van twee en een kleuter van bijna vier maakten het voor ons pittig om de sfeer in huis gezellig te houden. Paulien kwam op ons pad, precies op het juiste momenten. We hebben deelgenomen aan de cursus en veel nieuwe inzichten gekregen en de overstap van verzorgen naar begeleiden kunnen maken. Ook leren omdenken en sturen. Dit heeft er bij ons voor gezorgd dat de rust en positieve sfeer in huis terug is. Absoluut de moeite waard!"

"De online cursus maakt je bewust van wat er opvoedkundig allemaal mogelijk is tijdens de peuterpuberteit. Met nuttige en praktische adviezen werden we in staat gesteld strijdmomenten te voorkomen. De coachssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." 

"We zijn heel blij dat we de cursus hebben gedaan bij Paulien! Het heeft de rust teruggebracht in ons gezin. We hadden flink wat strijd met onze pittige dochter van twee jaar en door de tips en inzichten die Paulien ons heeft gegeven, kunnen we hier nu een stuk beter mee omgaan en is het weer veel gezelliger in huis. We willen Paulien bedanken voor al haar tips en adviezen! 

"Paulien heeft duidelijk ervaring met tweelingen en met haar enthousiasme weet ze lastige peuterpuberteit onderwerpen leuk te maken en in duidelijke brokken te hakken. Langzaam maar zeker werk je naar een duidelijk plan voor jezelf en je tweeling."


Praktische informatie

 • Vijf lessen met een video en werkboek;
 • Elke twee weken een nieuwe les;
 • Elke video duurt ongeveer 30 minuten
 • Je ontvang de eerste les altijd binnen twee werkdagen;
 • Toegang tot de WhatsApp support groep met andere tweelingouders die deze cursus volgen. Ervaringen uitwisselen, tips delen en extra coachmogelijkheden.
 • Levenslang toegang tot de online leeromgeving.

Extra Bonus!

Om te vieren dat de online cursus een mega upgrade heeft gekregen, ontvang jij tot 6 juni 2022 een extra bonus. Je ontvangt toegang tot mijn bonuspagina met video's. Via deze weg nog meer inzichten, kennis en tips!


Coachsessies voor extra diepgang

Ga je voor het pakket met coaching, dan krijg jij drie online coachsessies van 60 minuten. Deze doen we via Teams. Uit ervaring is gebleken dat de coachsessies echt waarde toevoegen aan de online cursus. We kunnen meer de diepte in en halen echt alles uit de online cursus. Ik denk met je mee over specifieke uitdagingen waar je tegenaan loopt en geef antwoord op al jouw vragen.

Niet langer strijd voeren met jouw peuters?

Meld je dan nu aan voor de online cursus Ontspannen en positief de peuterpuberteit door en ga ook voor meer rust en plezier bij de opvoeding van jouw tweeling. Kies je het pakket inclusief coaching, dan neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.

Online cursus zonder coaching

€ 247,50

Online cursus met 3 coachsessies

€ 478,50Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt? Blijf er dan niet mee zitten. Stuur me een mail: paulien@detweelingcoach.nl