Apart of samen in de klas?

Yeeej! Jullie tweeling is bijna 4 en het is tijd om op zoek te gaan naar een basisschool! Jullie gaan een nieuwe, spannende periode in. Maar dan komt het ... Gaat jullie tweeling samen in 1 klas, of kiezen jullie voor aparte klassen?


Herkenbaar?

  • De school haalt jullie tweelingkinderen liever uit elkaar - dat is nou eenmaal het beleid en zou beter zijn voor het ontwikkelen van een eigen identiteit;

  • Jullie gevoel zegt dat het beter is om de kinderen bij elkaar in 1 klas te zetten (of andersom), maar jullie verstand zorgt ervoor dat jullie gaan twijfelen;

  • Jullie zijn bang dat ze in 1 klas alles samen doen en te weinig spelen met andere kinderen - aparte klassen zorgt voor eigen vriendjes;

  • Jullie zijn bang dat ze elkaar in aparte klassen missen;

  • School is bang dat de tweelingkinderen een front gaan vormen en samen onhandelbaar zijn;

  • Jullie denken dat aparte klassen ervoor zorgen dat de tweelingkinderen minder afhankelijk van elkaar zijn en het de eigen ontwikkeling bevordert.

Oftewel: jullie hebben geen idee waar je goed aan doet?!


Jullie willen een keuze maken die..

     😁 past bij jullie kinderen en bij jullie gezin;

 

     😊 ervoor zorgt dat jullie kinderen zich prettig en zelfverzekerd voelen op school;

 

     😃 ervoor zorgt dat jullie kinderen op hun gemak zijn op school.

Ik help jullie graag bij deze keuze!

Samen kijken we naar jullie situatie. We bespreken de opties, de voor- en nadelen, jullie wensen en natuurlijk de wensen van jullie tweeling. Ik begeleid jullie in het maken van een keuze die het beste bij jullie past. Meestal kan dit al tijdens een eenmalige sessie. Heeft jullie situatie iets meer tijd en aandacht nodig, dan plannen we een losse sessie in. Daarnaast kan ik mee in gesprek gaan met de school.


Oudere kinderen?

Zit jullie tweeling al een tijdje op school en twijfelen jullie nog steeds (of weer) over de keuze die jullie hebben gemaakt? Samen heroverwegen we jullie keuze voor apart of samen in de klas. We zorgen voor een gedegen plan, waardoor het ook makkelijker wordt om het met school te bespreken.

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 

"De afspraken met Paulien vonden ze heel leuk om naartoe te gaan. Het bewegen in de ruimte, het tekenen in combinatie met gesprekjes, pasten goed bij hen. Paulien was makkelijk in contact, zowel met ons als ouders als met onze zonen en ze voelden zich begrepen. Alleen dat al, was voor hen heel fijn. Wij als ouders merkten dat ze zich sterker zijn gaan voelen en daarmee beter eigen keuzes zijn gaan maken. Zelf zeggen ze dat Paulien hem goed heeft geholpen! - Odette, moeder van een eeneiige jongenstweeling (8 jaar)

 

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen