Tot bloei komen..

Ik postte er eerder vandaag ook al over. De eerste zonnestralen en de natuur die weer tot bloei komt. Toch was dit voor mij eerst niet zo vanzelfsprekend. Ik deed wat ik "moest" doen, wat er van me verwacht werd, en dat was dat. Ik voelde altijd al wel dat er zoveel meer in de me zat dan eruit kwam, maar ik greep nooit de kans om er daadwerkelijk iets mee te doen. Frustratie, vermoeidheid en het gevoel te hebben op een sneltrein te zitten die niet meer stopt, waren de gevolgen. Ik bloeide niet op, maar bleef een klein zaadje dat vast zat in haar pot. 

 

Tot vorig jaar! (jeetje, alweer een jaar geleden) Ik besloot dat het zo niet langer kon. Ik kon gewoon niet op deze manier doorgaan. Ik ging eraan kapot! Dat zaadje kon elk moment vergaan in haar pot. Ik zei mijn baan bij VanHaren op en ging uitzoeken wat ik dan wel wilde gaan doen voor de rest van mijn leven (het mooie is dat dit helemaal niet voor de rest van je leven hoeft! Je kunt altijd weer iets anders gaan doen zodra het je niet meer brengt wat je voor ogen had). En al heel snel (veel sneller dan ik had verwacht) ging dat zaadje ontkiemen en kwam het vak van kindercoach op mijn pad. Kinderen helpen om tot bloei te komen, om hun eigen pad te ontdekken. Ik voelde aan alles dat dat mijn taak voor nu is. Dat ik op deze manier tot bloei kan komen.

 

Inmiddels is dat zaadje gegroeid tot een mooie, beginnende plant met de eerste knoppen eraan. Klaar om te gaan bloeien. (nee, ik ben er nog niet. Het is tenslotte nog geen lente ;-) Maar ik voel aan alles dat het er wel aan zit te komen). Omdat ik wil dat iedereen kan uitgroeien tot een bloeiende plant, ben ik gaan doen wat ik nu doe. Voorkomen dat jouw kind een zaadje blijft, vast in zijn of haar pot. Helpen te ontdekken op welke manier hij en/of zij kan gaan bloeien. 

 

De komende tijd gaat over ontdekken en ontwikkelen. Ontwikkelen van mijn beroep als coach voor gezinnen met tweelingen. Ontdekken hoe ik als plant tot bloei kom. Ik ben heel benieuwd naar mijn kleuren! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 

"De afspraken met Paulien vonden ze heel leuk om naartoe te gaan. Het bewegen in de ruimte, het tekenen in combinatie met gesprekjes, pasten goed bij hen. Paulien was makkelijk in contact, zowel met ons als ouders als met onze zonen en ze voelden zich begrepen. Alleen dat al, was voor hen heel fijn. Wij als ouders merkten dat ze zich sterker zijn gaan voelen en daarmee beter eigen keuzes zijn gaan maken. Zelf zeggen ze dat Paulien hem goed heeft geholpen! - Odette, moeder van een eeneiige jongenstweeling (8 jaar)

 

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen