· 

Tweeling Tip: Maak foto's en vergeet niet te filmen

Vandaag is het Wereld Prematurendag. Bij een meerlingzwangerschap is er 25 tot 50% meer kans op een vroeggeboorte dan bij eenlingen. 60% van de meerlingen worden prematuur geboren. En dat is niet niks.

Mijn tijdlijn vulde zich vandaag dan ook met veel foto's en berichten van tweelingouders waarvan de kinderen prematuur zijn geboren. Wat moet dat heftig zijn geweest en wat is dat nu op dit moment heftig voor alle ouders op de Neonatologie.⠀

De Tweeling Tip van deze week staat dan ook in het thema van deze Wereld Prematurendag. Want hoe druk, onzeker en heftig de tijd met vroeggeboren kindjes is, vergeet geen foto's en filmpjes te maken of te laten maken. Vooral filmpjes blijken achteraf heel waardevol te zijn. De periode na de geboorte is als een achtbaan en veel ouders geven aan de tijd in een soort roes te leven. Wanneer die roes dan beetje bij beetje minder wordt, is het heel fijn om alle beelden er nog eens bij te pakken. Om te zien wat er die tijd allemaal is gebeurd, maar ook om alles te verwerken. Want ook dat is heel belangrijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij