· 

Tweeling Vraag #1: Hoe zijn de tweelingkinderen zonder elkaar?

Dit is een van de eerste vragen die je jezelf moet afvragen wanneer je voor de keuze staat om ze in één of twee klassen te plaatsen.

Wanneer de kinderen prima met en prima zonder elkaar kunnen, dan zie ik over het algemeen geen reden om ze uit elkaar te halen. Ze laten zien dat ze het heel fijn vinden samen, maar dat ze ook prima hun eigen ding in dezelfde klas kunnen doen en eigen vriendjes kunnen maken.

 

Doen ze nou echt alles samen en zijn ze onafscheidelijk.. Ook dan zou ik ze bij elkaar in één klas zetten. Een scheiding kan hier serieuze issues veroorzaken, wat er op een school ook wordt gezegd. Is dit bij jullie het geval? Neem dan zeker even contact met me op. Dan help ik jullie bij de keuze.

 

Blijf dus observeren wat er gebeurd als jullie de tweeling splitst. Probeer eens wat vaker 1 op 1 tijd in te plannen. Mama die even een rondje gaat lopen met de een, papa die een spelletje thuis doet met de ander. En hoe gaat dat dan?

 

 

Door goed te letten op het gedrag van de kinderen wanneer ze los van elkaar zijn, kom je erachter of jullie kinderen ook goed zonder elkaar kunnen. Missen ze elkaar snel of vinden ze het juist heerlijk even zonder elkaar?

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij