Veel gestelde vragen


Waarom coaching specifiek voor gezinnen met een tweeling?

Ik weet als tweelingmoeder welke uitdagingen er komen kijken bij het opvoeden van een tweeling, maar ook bij het opgroeien als een tweelingduo en als één van de tweeling. Er is een constante wisselwerking tussen de tweelingkinderen. Tijdens het coachen van deze kinderen en gezinnen, vind ik dat je hun tweeling-identiteit niet mag vergeten. Niet alleen bij hulpvragen die echt gaan over het tweeling-zijn, maar bij elke hulpvraag van - een of beiden - tweelingkinderen of hun ouders, moet er rekening gehouden worden met de intieme band die tweelingen hebben. Ik heb me gespecialiseerd in deze bijzondere band, de uitdagingen en problematieken en kan jullie dus optimaal ondersteunen en coachen bij jullie hulpvraag.

Met welke vragen kunnen we bij De Tweelingcoach terecht?

Met tweeling-gerelateerde vragen over de opvoeding van een tweeling, peuterpuberteit bij tweelingen, het tweeling-escalatie-syndroom en de schoolkeuze voor samen of apart in de klas bij tweelingen tot 4 jaar. Vanaf 4 jaar gaat het bijvoorbeeld over het ontwikkelen van de eigen-ik, (bijna) alles samen willen doen, van slag zijn zonder elkaar, ruzie, jaloezie, onderlinge concurrentie, onderling vergelijken en verschillen in ontwikkeling. 

 

Daarnaast kunnen jullie bij De Tweelingcoach terecht, wanneer jullie overwegen met één van jullie kinderen naar een kindercoach te gaan, bijvoorbeeld wanneer hij of zij last heeft van spanning, angsten, driftbuien, slecht slaapt of moeite heeft met het goed uiten van emoties. Ik houd bij elk traject rekening met de tweeling-identiteit, hierin onderscheid ik me van andere kindercoaches.

 

Mochten er andere vragen zijn, dan schroom niet om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen of ik iets voor jullie kan betekenen.

Voor wie is een traject bij De Tweelingcoach?

Eigenlijk voor alle gezinnen met een tweeling. Zowel voor de ouders, de tweelingkinderen, als voor de eenling broers/zussen. We kunnen aan de slag met het hele gezin, maar ik kan ook werken met één of meerdere kinderen. 

 

Ik heb trajecten wanneer de kinderen 0-3 jaar oud zijn en wanneer ze 4-10 jaar oud zijn. Mochten er andere vragen zijn, dan schroom niet om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen of ik iets voor jullie kan betekenen.

Hoe lang duurt een traject?

Een traject bij De Tweelingcoach duurt ongeveer 2 tot 3 maanden en bestaat uit een intake-gesprek, 4 unieke sessies en een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we of het doel is bereikt en of het nodig is om nog een aantal sessies extra in te plannen. 

In 2 tot 3 maanden tijd gaan jullie een transformatie zien. Er komt meer rust in huis en jullie kinderen staan steviger in hun schoenen.

Wat zit er allemaal in een traject inbegrepen?

Een traject bij De Tweelingcoach bestaat uit een gratis kennismaking, een intake-gesprek, 4 unieke sessies en een evaluatie. Daarnaast stuur ik na elke sessie een e-mail met de dingen die we besproken of gedaan hebben tijdens de sessie. Indien ik een sessie alleen met één of meerdere kinderen heb gedaan, dan bespreek ik altijd met hen wat ik wel of niet in deze e-mail zet. Daarnaast bevat deze e-mail één of meerdere tips of adviezen voor de ouders om mee aan de slag te gaan. 

 

In het traject 4-10 jaar zit ook een werkmap voor jullie kind. Hier stoppen we na elke sessie in wat we hebben gedaan en zit een aparte sectie met alle tips en adviezen voor de ouders. Zo hebben jullie een fijn naslagwerk die jullie op elk moment kunnen raadplegen. 

Hoe kan ik mijn (tweeling)kind/kinderen/gezin aanmelden voor een traject?

Jullie kunnen een e-mail sturen naar paulien@detweelingcoach.nl. Benoem daarin dat jullie een traject willen starten, jullie gegevens en de reden van aanmelden. Jullie kunnen ook het contactformulier invullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.