Veelgestelde vragen


Denken jullie nu: Tja, maar wat is dat tweelingcoachen nu eigenlijk? En waarom zouden we speciaal naar De Tweelingcoach gaan en niet naar een normale (kinder)coach? Lees dan snel verder op deze pagina. Staat jullie vraag er niet tussen? Stuur deze dan naar paulien@detweelingcoach.nl en ik geef zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.


Waarom coaching specifiek voor gezinnen met een tweeling?

Tijdens het coachen van deze tweelingen en hun gezin, mag je tweeling-identiteit niet vergeten. Hierdoor is een constante wisselwerking of duw-trek-verhouding tussen de tweelingkinderen. Niet alleen bij hulpvragen die echt gaan over het tweeling-zijn, maar bij elke hulpvraag van - een of beiden - tweelingkinderen of hun ouders, moet er rekening gehouden worden met deze tweelingidentiteit. Ik heb me gespecialiseerd in deze bijzondere band, de uitdagingen en problematieken en kan jullie dus optimaal ondersteunen en coachen bij jullie hulpvraag. Daarnaast ervaar ik zelf als tweelingmoeder welke uitdagingen er komen kijken bij het opvoeden van een tweeling, maar ook bij het opgroeien als een tweelingduo en als één van de tweeling. Ik maak het zelf ook van dichtbij mee.


Met welke vragen kunnen we bij De Tweelingcoach terecht?

Tweelingen tot 4 jaar:

 • Tweeling-gerelateerde vragen over de opvoeding;
 • De babytijd;
 • Peuterpuberteit bij tweelingen;
 • Het tweeling-escalatie-syndroom;
 • De schoolkeuze voor samen of apart in de klas.

Tweelingen vanaf 4 jaar:

 • Het ontwikkelen van de eigen-ik;
 • (Bijna) alles samen willen doen;
 • Van slag zijn zonder elkaar;
 • Onzekerheid;
 • Ruzie;
 • Jaloezie;
 • Concurrentiestrijd;
 • Onderling vergelijken;
 • Verschillen in ontwikkeling. 

Daarnaast kunnen jullie bij De Tweelingcoach terecht wanneer jullie overwegen met (één van) jullie kinderen naar een kindercoach te gaan, bijvoorbeeld wanneer hij of zij last heeft van spanning, angsten, driftbuien, slecht slaapt of moeite heeft met het goed uiten van emoties. Ik houd bij elk traject rekening met de tweeling-identiteit, hierin onderscheid ik me van andere kindercoaches.

 

Mochten er andere vragen zijn, dan schroom niet om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen of ik iets voor jullie kan betekenen.

Voor wie is een traject bij De Tweelingcoach?

Eigenlijk voor alle gezinnen met een tweeling. Zowel voor de ouders, de tweelingkinderen, als voor de eenling broers/zussen. We kunnen aan de slag met het hele gezin, maar ik kan ook werken met één of meerdere kinderen. 

 

Ik heb trajecten wanneer de kinderen 0-3 jaar oud zijn en wanneer ze 4-10 jaar oud zijn. Mochten hier nog vragen over zijn, wees welkom om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

Hoe lang duurt een traject?

Een traject bij De Tweelingcoach duurt ongeveer 2 tot 3 maanden en bestaat uit een gratis ontmoetingsgesprek, intake, unieke sessies en een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we of het doel is bereikt en of het nodig is om nog een aantal sessies extra in te plannen. Past zo'n traject niet helemaal bij jullie? Dan bied ik ook trajecten op maat aan en eenmalige sessies. 

 

In 2 tot 3 maanden tijd gaan jullie een transformatie zien. Er komt meer rust in huis en jullie kinderen staan steviger in hun schoenen.

Wat zit er allemaal in een traject inbegrepen?

Een traject bij De Tweelingcoach bestaat uit een gratis ontmoetingsgesprek, een intake, unieke (online) sessies en een evaluatie. Daarnaast stuur ik na elke sessie een e-mail met de dingen die we besproken of gedaan hebben tijdens de sessie. Indien ik een sessie alleen met één of meerdere kinderen heb gedaan, dan bespreek ik altijd met hen wat ik wel of niet in deze e-mail zet. Daarnaast bevat deze e-mail één of meerdere tips of adviezen voor de ouders om mee aan de slag te gaan. 

 

Bij de trajecten 0-3 jaar stuur ik jullie een werkmap op per post. Hierin kunnen jullie alles bewaren wat we doen tijdens de online sessies en houden jullie een mooi naslagwerk over die je elk moment kan raadplagen.

In het traject 4-10 jaar zit ook een werkmap voor jullie kind. Hier stoppen we na elke sessie in wat we hebben gedaan en zit een aparte sectie met alle tips en adviezen voor de ouders. Zo hebben jullie een fijn naslagwerk die jullie op elk moment kunnen raadplegen. 

Hoe kan ik mijn (tweeling)kind/kinderen/gezin aanmelden voor een traject?

Om een traject te starten plannen we eerst een gratis kennismaking in. Hiervoor sturen jullie een e-mail naar paulien@detweelingcoach.nl. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

Ervaringen van andere tweelingouders

Babiche, moeder van twee-eiige j/m tweeling (4 jaar)

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan."

 

Odette, moeder van een eeneiige jongenstweeling (8 jaar)

"De afspraken met Paulien vonden ze heel leuk om naartoe te gaan. Het bewegen in de ruimte, het tekenen in combinatie met gesprekjes, pasten goed bij hen. Paulien was makkelijk in contact, zowel met ons als ouders als met onze zonen en ze voelden zich begrepen. Alleen dat al, was voor hen heel fijn. Wij als ouders merkten dat ze zich sterker zijn gaan voelen en daarmee beter eigen keuzes zijn gaan maken. Zelf zeggen ze dat Paulien hem goed heeft geholpen!

 

Eva, moeder van twee-eiige j/m tweeling (2 jaar)

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt."


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen