Veelgestelde vragen


Denken jullie nu: Tja, maar wat is dat tweelingcoachen nu eigenlijk? En waarom zouden we speciaal naar De Tweelingcoach gaan en niet naar een normale gezinscoach? Lees dan snel verder op deze pagina. Staat jullie vraag er niet tussen? Stuur deze dan naar paulien@detweelingcoach.nl en ik geef zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.


Waarom coaching specifiek voor gezinnen met een tweeling?

Tijdens het coachen van tweelingouders en hun gezin, mag je tweeling-identiteit van de kinderen niet vergeten. Hierdoor is een constante wisselwerking of duw-trek-verhouding tussen de tweelingkinderen. Niet alleen bij hulpvragen die echt gaan over het tweeling-zijn, maar bij elke hulpvraag van - een of beiden - tweelingkinderen of hun ouders, moet er rekening gehouden worden met deze tweelingidentiteit. Ik heb me gespecialiseerd in deze bijzondere band, de uitdagingen en problematieken en kan jullie dus optimaal ondersteunen en coachen bij jullie hulpvraag. Daarnaast ervaar ik zelf als tweelingmoeder welke uitdagingen er komen kijken bij het opvoeden van een tweeling, maar ook bij het opgroeien als een tweelingduo en als één van de tweeling. Ik maak het zelf ook van dichtbij mee.


Met welke vragen kunnen we bij De Tweelingcoach terecht?

Tweelingen tot 4 jaar:

 • Praktische voorbereidingen tijdens de zwangerschap
 • Tweeling-gerelateerde vragen over de opvoeding;
 • De babytijd;
 • Peuterpuberteit bij tweelingen;
 • Het tweeling-escalatie-syndroom;
 • De schoolkeuze voor samen of apart in de klas.

Tweelingen vanaf 4 jaar:

 • Hoe ontwikkelen jullie tweelingkinderen een eigen identiteit;
 • Onzekerheid;
 • Ruzie;
 • Jaloezie;
 • Concurrentiestrijd;
 • Onderling vergelijken;
 • Verschillen in ontwikkeling. 

Daarnaast kunnen jullie bij De Tweelingcoach terecht wanneer jullie overwegen met (één van) jullie kinderen naar een kindercoach te gaan, bijvoorbeeld wanneer hij of zij last heeft van spanning, angsten, driftbuien, slecht slaapt of moeite heeft met het goed uiten van emoties. Ik houd bij elk traject rekening met de tweeling-identiteit, hierin onderscheid ik me van andere kindercoaches.

 

Mochten er andere vragen zijn, dan schroom niet om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen of ik iets voor jullie kan betekenen.

Voor wie is een traject bij De Tweelingcoach?

Voor alle gezinnen met een tweeling. 

 

Ik heb trajecten wanneer de kinderen 0-3 jaar oud zijn en wanneer ze 4-10 jaar oud zijn. Mochten hier nog vragen over zijn, wees welkom om me een bericht te sturen. Dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen. Met het Tweeling Abonnement coach ik jullie één jaar in het tweelingouderschap. Onmisbaar en met als doel de beste opvoeding voor jullie tweelingkinderen.

Hoe lang duurt een traject?

Een traject bij De Tweelingcoach duurt ongeveer 2 tot 3 maanden en bestaat uit een gratis ontmoetingsgesprek, intake, unieke sessies en een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we of het doel is bereikt en of het nodig is om nog een aantal sessies extra in te plannen. Past zo'n traject niet helemaal bij jullie? Dan bied ik ook trajecten op maat aan en eenmalige sessies. 

 

In 2 tot 3 maanden tijd gaan jullie een transformatie zien. Er komt meer rust in huis en jullie kinderen staan steviger in hun schoenen.

Wat zit er allemaal in een traject inbegrepen?

Een traject bij De Tweelingcoach bestaat uit een gratis ontmoetingsgesprek, een intake, unieke (online) sessies en een evaluatie.

 

Bij alle trajecten stuur ik jullie een, op maat gemaakte, werkmap per post op. Hierin kunnen jullie alles bewaren wat we doen tijdens de online sessies, , notities maken tijdens onze sessies, de voortgang bijhouden en hebben jullie aan het einde een mooi naslagwerk die je elk moment kan raadplagen.

Hoe kan ik ons aanmelden voor een traject?

Om een traject te starten plannen we eerst een gratis kennismaking in. Hiervoor sturen jullie een e-mail naar paulien@detweelingcoach.nl. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.