· 

Wat je denkt dat anderen van je denken..

De afgelopen weken staan bij mij in het teken van mijn eigen ontwikkeling. Weer even op zoek naar wat mijn eigen pad is. Vandaar dat ik de laatste tijd wat afwezig ben. Nu op vakantie kom ik volledig tot rust en ontdek ik nog meer mijn eigen pad. Zojuist kwam ik deze afbeelding weer tegen.. (toeval bestaat niet..

 

 

Op vakantie leer je eigenlijk altijd weer nieuwe mensen kennen. Voor mij is dit nu een besef momentje dat ik vaak vanuit angst omga met mensen. Angst om niet leuk gevonden te worden, angst om domme dingen te zeggen, te doen. Wanneer je jezelf laat zien zoals je vanuit de kern bent, ben je kwetsbaar. Want het kan zomaar zijn dat anderen dat gek vinden, je niet zo leuk vinden of je anders vinden en niet met je om willen gaan. Vanuit die angst doen we ons vaak anders voor dan we in werkelijkheid zijn. We houden ons in, doen niet gek of uitbundig en proberen zo normaal mogelijk te zijn.

 

Als ik dan kijk naar bovenstaande quote, besef ik me maar weer dat het allemaal in ons eigen hoofd zit. In onze eigen ego. Ik zie het soms al gebeuren bij mijn eigen meiden van 3. Tegen vreemde mensen praten is eng. Uit angst kruipen ze in hun schulp, in een zekere onzekerheid. Terwijl ze zo leuk zijn als ze vrij en los zijn. En eigenlijk is dit zo bij iedereen. We zijn allemaal zoveel leuker (vooral ook voor onszelf) wanneer we vrij en los zijn, wanneer we onszelf duren te tonen aan de wereld. Alleen dan kom je echt in je eigen kracht en durf je intuïtief eigen keuzes te maken. Als moeder, maar zeker ook als kindercoach wil ik onze kids leren vanuit hun eigen kern de wereld te betreden. Leven vanuit vrijheid, vanuit zekerheid over zichzelf, niet vanuit angst. Laten zien wie je echt bent en hiervoor durven te gaan staan. 

 

Wij als volwassenen, als ouders, hebben hier een voorbeeld in. We kunnen praten als brugman, maar wanneer we zelf dit niet doen, zullen onze kinderen dit ook nooit gaan doen. 

 

Deze vakantie besef ik me maar al te goed, bij het ontmoeten van nieuwe mensen, dat het belangrijk en super fijn is om te kunnen laten zien wie je echt bent. Vrij, enthousiast, spontaan en vanuit de kern. Mensen ontmoeten met ons hart, niet met ons hoofd. 

 

Lieve mensen, besef dat wat wij denken dat anderen van ons vinden, iets is wat wij zelf denken, hoe wij naar onszelf kijken, wat wij van onszelf vinden. Durf te gaan staan voor wie je echt bent, dan volgt de rest vanzelf. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ervaringen van andere tweelingouders

"Paulien is super flexibel, denkt goed mee voor ideeën, geeft tips en handvatten waar je echt wat aan hebt." - Eva, moeder van  jongen/meisje tweeling (2 jaar)

 

"De coachingssessies met Paulien waren erg waardevol; ze is flexibel, luistert goed, denkt mee, motiveert en helpt je verder in het proces." - Daniël, tweelingvader jongen/meisje 2 jaar

 

"Paulien heeft veel kennis als het gaat om tweelingen en geeft duidelijk advies waar je zeker in de praktijk mee aan de slag kan gaan." - Babiche, moeder van jongen/meisje tweeling (4 jaar)

 


Gegevens

Paulien Perfors

Waalwijk,

Noord-Brabant

06-14585281

@detweelingcoach

KvK nr.: 73108162

 

Privacyverklaring l Algemene voorwaarden l Veelgestelde vragen

Expert bij